SMYGPREMIÄR PÅ BASTA

Inlägget innehåller reklam för BASTA Urban Italian.

Hej gänget! Igår var det smygpremiär för nyöppnade restaurangen BASTA här i Borlänge. Jag och Lina hade fått en inbjudan att vara med på smygöppningen så vi gick dit ihop.

Vi började dock med lite prosecco hemma hos Lina och snackade ikapp. Välbehövligt!

När vi kom fram till restaurangen så blev det ännu mer dricka. Vi fick in dessa svingoda drinkar som smakade sura godisar. SÅ goda. Livsfarligt hehe..

Efter en liten stund kom de in med två fantastiska förrätter. En med burrata med tomater och tryffelolja. Magiskt! Vi fick även in en charkbricka med goda ostar, oliver, parma och annat gott. Supergoda förrätter båda två men burratan var min favvo :)

När det var dags för varmrätt så trodde vi att vi skulle få in små barnportioner av olika rätter men nej. Det var fullstora rätter haha. Två olika pizzor, två pastarätter och en risotto.

En utav pizzorna (som va min favvis) toppades med chevreost, valnötter och päron. Den andra toppades med parmaskinka, pinjenötter och ruccola.

Risotton var min aaaabsoluta favorit denna middag. Den hade smak av tryffel och svamp. Alltså ibland när jag har beställt en risotto på restaurang så har jag inte blivit 100% nöjd. Men denna var 10/10. Grymt god!

Pastarätterna var båda jättebra och en hade smak av svamp och den andra var en pasta med tomatsås, pesto, en stooor ”köttbulle” och burrata. Mums mums mums.

Middagen avslutades med två efterrätter. De var supergoda men alltså här var vi så mätta att vi fick lov att knäppa upp byxorna haha. Minns inte ens sist jag åt så mycket mat som jag gjorde igår. Herrejisses.

Jag har inget ont att säga om maten eller servicen. Allt var grymt och jag längtar verkligen tills jag får komma och äta på Basta igen. Allt får 10/10 och är det någonstans ni bör äta i Borlänge så är det fan här. Tycker helt klart att detta är det bästa som lille Borlänge har att erbjuda i matväg.

Hade iallafall en jättemysig kväll med fina Lina och är nöjd med kvällen. Imorse var det till och med lite kämpigt när klockan ringde pga av all god dryck hehe
.

Gillar

Kommentarer

lillmajja
lillmajja,
Men åh, så gott och så mysigt!
nouw.com/lillmajja