VIKTIGT!

Läste ett inlägg på Michaela Fornis blogg som är så himla viktigt! Det handlar om hur vi ska hantera olika sociala situationer, eller hur vi inte ska göra.
Jag är väldigt mån om att få alla att känna sig delaktiga när man är ett gäng som umgås. För jag vet själv hur det känns att känna sig utesluten och skulle därför aldrig vilja få någon annan att känna så. Så snälla ni, tänk på detta!!

Såhär skrev Michaela i sin blogg:

"Idag pratade hon om olika härskartekniker och därmed uteslutningsmetoden som flera människor använder sig av. Alltså att man utesluter människor när man umgås sociala grupper. Till exempel när man har interna samtal fast man står flera och pratar, inte tittar alla i ögonen, interna skämt fast man är en grupp människor, viskar vid ett middagsbord, uteslutande kroppsspråk osv. Hon kallade människor som håller på så för ”omedvetna svin”, haha. Det finns alltså absolut ingenting värre än när människor är ”uteslutande svin” tycker jag. Det är så fruktansvärt ocharmigt. Jag tycker dessutom att man stöter på det ganska ofta i sociala sammanhang. När två personer viskar och sedan skrattar på en tillställning, när man märker att några smsar med varandra över rummet när man står och pratar ett sällskap på någon drink, när man står och pratar ett gäng vänner och några helt plötsligt drar internskämt som man själv inte förstår. När andra människor gör en osäker i ens sociala tillhörighet för att de själva ska känna sig tryggare i sin egen tillhörighet. Alltså, jag förstår att många människor är uteslutande för att de egentligen är osäkra och vill passa, och därför medvetet eller omedvetet stöter ut för att känna så, men Gud vad jag har svårt för det. Det är så omoget och det är helt sjukt att så många i vuxenvärlden har med sig det här beteendet. Jag tycker att det bara skriker osäkerhet om man måste få andra att känna sig utanför för att själv känna tillhörighet till någon eller något.Håller ni med? Har ni några sociala egenskaper som ni inte gillar hos människor? Kan vara bra och tänka på det här med uteslutningsmetoden också så att man själv inte beter sig så utan att man tänker på det själv. Samt att man säger till när andra utövar den kring en eller på något sätt markerar att det inte är helt schysst beteende i en social situation."

Gillar

Kommentarer